Új Caffini Prestige GO szántóföldi permetező

A piaci igényekre reagálva a Caffini új sorozatú vontatott szántóföldi permetezőt dobott a piacra Caffini Prestige GO néven.

Árban a Prestige sorozat alatt áll a gép, mely 2200-3300 literes tartállyal és 18-28 m munkaszélességgel választható. A keretek mind hidraulikus mozgatásúak, hidraulikusan dönthetőek, lengéscsillapítottak, ahogy ez a kategóriában elvárható, valamint a keretfelfüggesztés is strapabíró paralelogramma rendszerű. A gép névadója az új „OL-GO” hidraulikus keretmozgató rendszer, mellyel 1 kihelyezett szeleppárról vezérelhető a kétoldali keretnyitás, valamint külön szeleppárról pedig a keretmagasság állítás. A szivattyúk 215 ill. 300 liter/perc teljesítményűek, szórásmennyiség szabályzásuk számítógéppel történik. Az új típus jelen ár érzékeny piaci helyzetben annyira telitalálat lett, hogy megjelenésével szinte együtt már az első példány átadásra is került. A gépet megtalálhatja a SZEGÁNA Kft kínálatában.

a901

Tulajdonos: Szalai László, Vép

Típus: CAFFINI PRESTIGE GO 2800/20 m légzsákos szántóföldi permetező

Kultúrnövények: kalászosok, kukorica repce,napraforgó

Vásárlási döntést alátámasztó okok: 300 ha saját területen dolgozunk, mely mellett kb. 200 ha-on bérmunkát is végzünk.

Régi permetezőt kinőttük, az új választásánál a cél, olyan gép beszerzése volt mellyel rövid idő alatt jó minőségben és gazdaságosan tudjuk elvégezni a növényvédelmi munkákat.

A légzsákos rendszer melletti döntés a tavaszi szeles időjárásban történő munkavégzés miatt volt fontos. A légrásegítéssel javul a levélzet vegyszerrel való fedettsége, így a gombabetegségekkel szembeni megelőzés hatásfoka szeles időben is biztonságosabb.

A permetező kiválasztását nagyban segítették a SZEGÁNA Kft által adott referenciák és a kedvező árfekvés.

A gépet október elején üzemeltük be, a repce növényvédelmi munkáiban kedvezőek a tapasztalataink. A gépben rejlő lehetőségek – kevesebb víz, vegyszer, alacsonyabb dózis, gazdaságosabb üzemeltetés – már az első használat után érzékelhetőek voltak.