MASCAR újdonságok, ISOBUS lehetőségek

Megújult Mascar Monster 870 bálázó sorozat

A MASCAR MONSTER egy változó kamrás bálázó, amely 80-170 cm-es bálákat készít. A mi elektronikus kezelőszoftverünk mindig is az egyik legintuitívabb és legpraktikusabb volt a piacon. A színes kijelzőn egyértelműen ikonok jelzik a bálázási folyamat aktuális állapotát.

Idén azonban elköteleztük magunkat, hogy további technológiai és minőségi ugrást tegyünk. A MONSTER 870-et ISOBUS protokollal egészítettük ki, és ezt már be is mutattuk az EIMA-n. Az intuitivitás és a MASCAR interfészek praktikussága változatlan marad, de az új ISOBUS technológiákhoz való igazodás lehetővé teszi számunkra, a traktor saját ISOBUS monitoráról történő vezérlést. A Monster 870-es utóleg is ISOBUS-osra alakítható, illetve visszafelé is, az ISOBUS-os saját monitorral is használható, ez segíti a rendelések könnyebb kezelését.

A MONSTER továbbra megtartja a múltból már jól ismert és elismert műszaki jellemzőit: ez egy professzionális gép, amely nagy teljesítményre képes, miközben alkalmazkodik a különböző vásárlói igényekhez, az extra versenyképes alapkonfigurációval rendelkező SMART verziótól a, egészen a HP sorozatú csúcsmodellekig.

A MONSTER bálázót azok számára tervezték, akik sokféle terméket dolgoznak fel, például szénát, szalmát vagy akár zöld takarmányt is. Az akár 225 cm széles rendfelszedő úgy van kialakítva, hogy biztosítsa a zavartalan anyagáramlást és gyorsan, egyenletesen továbbítsa az anyagot. Aprítós rendszer esetén a rendelkezésre álló kések száma az EASYCUT modellben 7 míg a CUT modellekben 15. Mindkét esetben hidraulikusan lehet aktiválni vagy visszahúzni az összes kést vagy a kések felét.

Új fejlesztés: Beépített bálatömeg mérő rendszer

Súlymérő rendszerünk lehetővé teszi a bálák súlyának és helyzetének munka közbeni folyamatos nyomonkövetését. A rendszer egyaránt használható fix és változó kamrás bálázók esetén. Ez egy forradalmi változás a szokásos termelési ciklusban: a bála még a talaj érintése előtt megmérésre kerül, és az adatok (súly és GPS-pozíció) azonnal megtekinthetők a fülkében egy tableten.

Ugyanezek az adatok a felhőbe is elküldhetők, és bármely más eszközről elérhetők, lehetővé téve, akár egy későbbi időpontban is, az elemzést. Ilyen elmzés eredményeképpen azonosítani lehet azokat a területeket, ahol nagyobb vagy kisebb a termelékenység, és ennek megfelelően lehet beállítani az összes kapcsolódó folyamatot (például a kalibrálást, a műtrágya utánpótlást vagy éppen a talajművelést) a konkrét adatokra és igényekre reagálva, egyedileg minden növénykultúrára.