Dal-Bo MaxiCut – Az aprító henger már 10 éve

 

 
Megjelenítés böngészőbenDal-Bo MaxiCut – Az aprító henger már 10 éve

A Dal-Bo már egy évtizede kínálja újfajta szárzúzási módszerét a MaxiCut aprító hengerrel. A módszer igen érdekes és figyelemre méltó. A szántóföldi bemutatók gyorsan bebizonyították, hogy az aprító henger kiválóan dolgozik, nagy a terület teljesítménye (MaxiCut 600 – 10 ha/óra), és alacsony a fajlagos üzemeltetési költsége (2-4 liter/ha üzemanyag).

A gép felépítése
 

Az aprító henger igen masszív, erős felépítésű, melyre szükség is van a nagy munkasebesség miatt fellépő folyamatos fárasztó igénybevétel miatt.  A hengertagok alapja egy Ø610×7 mm-es acéldob, mely tömegnövelés céljából vízzel feltölthető. A henger 100 mm-es késekkel van felszerelve, így a teljes átmérő 810 mm. A nagy sebesség és az igénybevétel miatt a gép 70 mm-es acéltengelyeken és méretes kúpgörgős csapágyakon gördül. A csapágyak dupla ajkas tömítéssel rendelkeznek a por és szennyeződések kizárása érdekében. A csapágyak a vázhoz szabadalmaztatott rezgéscsillapító betéteken keresztül kapcsolódnak, ezzel csökkentik a váz igénybevételét. A MaxiCut 600 henger 4.300 kg saját tömeggel rendelkezik, mely vízzel feltöltve akár 6.100 kg-ig növelhető. A kések igen erősek, amennyiben véletlenül egy tégla kerül a tarlóra, azt is kettévágja. A kések élettartama igen hosszú, hazai körülmények között a tapasztalatok szerint több ezer ha-t kibírnak csere nélkül. A Ma henger három tagból áll, a két szélső hidraulikusan felhajtható, így 3 m a szállítási szélesség. A hengerre aprómagvető egység és pálcás boronasor is rendelhető opcióként. A legnépszerűbb MaxiCut 600 (5,8 m munkaszélesség) mellett 200, 300 és 920 (2, 2,75 és 9,2 m munkaszélesség) modellek is rendelhetőek. A legnagyobb, a MaxiCut 920 esetében lehetőség van hullámos lapokból álló tárcsasor felszerelésére a még tökéletesebb aprítás érdekében.

Használat napraforgóban
 

A napraforgószár igen erős, aratáskor még a kombájn vagy traktor gumijában is kárt tehet. Újabban ezen kár elkerülése érdekében, és az új fejezős napraforgó adapterek miatt jellemzően akár 1 m-es szármaradvány maradhat a tarlón. Ezen tarlón ráadásul 2-2 sort a kombájn letaposott, melyet a hagyományos szárzúzó nem kezel. A MaxiCut aprító henger a letaposott szárat is aprítja, ráadásul olyan nagy a területteljesítménye, hogy két nagyobb teljesítményű kombájnt is kiszolgál. Több gazda az aprító hengerrel kezeli a tarlót, vág utakat a tarlóba, hogy a tarlón álló szár ne tegyen kárt a kombájnok mellé érkező szállítójárművekben.

Használat kukoricában
 
Gyakori kérdés a MaxiCut-tal kapcsolatban, hogy kukoricában hogy dolgozik. A tapasztalatok azt mutatják, hogy két fontos dolgot kell tenni, hogy megfelelő munkát végezhessen a gép kukorica tarlón. A tarlót a megszokotthoz képest magasabban kell hagyni, kb 40 cm-es legyen a tarló magasság, és 3-4 napig hagyni kell száradni, és csak ezt követően kell az aprító hengerrel a tarlót kezelni, így már megfelelő lesz a munkája. Tapasztalatok szerint nagy előnye a MaxiCut-nak, hogy a kukoricaszárban áttelelni készülő molyok fészkét roncsolja, így azok nem tudnak áttelelni.

 

Kukoricában

Használat zöldtrágyában
 

A Dal-Bo MaxiCut használható a manapság oly népszerű zöldtrágya növények aprítására is, még akkor is ha azok a méteres magasságot elérik. A nagy munkasebesség miatt a hengerek öntisztítóak.

 

Zöld trágyában
 

Akciós májusi ajánlataink:

Érvényes: 2019. május 31-ig vagy a készlet erejéig.

 

Nagy Márk
SZEGÁNA Kft.

+36-30/627-80-52
szegana1@t-online.hu

 

Email
Email

Weboldalunk
Weboldalunk

Facebook
Facebook

YouTube
YouTube

Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, Minden jog fenntartva.

Tiszteletben tartva a a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény, továbbá az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényt, az Ön címe egy nyilvánosan megvásárolható, illetve elérhető marketing adatbázisban rögzített, vagy az Interneten elhelyezett, bárki számára hozzáférhető, nyilvános adatbázisból, vagy a SZEGÁNA Kft-vel fennálló ügyfélkapcsolati viszonyából származik.

Leiratkozás:
*|UNSUB|*
*|REWARDS|*