A nemesítőház kínálata.

Tenyészidő – Hibridek

1. FAO 200 Kalina

„ A MEGBÍZHATÓ KORAI”

Minden évben előfordul az ország különböző pontjain, hogy valami miatt korai érésű hibridkukoricára van szükség. Vethető megkésett vagy másodvetésekbe, de aki hamar szeretne saját gazdaságában kukoricához jutni vagy ókukorica árában szezon előtt értékesíteni, azok számára is jó döntés a Kalina. Idén ezen korai hibridet választó termelőink még a kedvezőtlen adottságú területeiken is nagyobb termést realizáltak, mint ami egy FAO 200-as hibridtől elvárható és jóval az esők előtt tudták betakarítani.  2016-ban ez nagyon fontos szempontnak bizonyul.

2. FAO 300 Zeros

 „MINDEN TERMŐHELYRE”

Az évjáratoknak megfelelően évek óta bizonyítja termőképességével a hibridcsoport meghatározó tagjakénti  pozícióját. Eredményességéhez hozzá járul jó szem-csutka arányú, fajsúlyos, lófogú szemű termése is. Erős gyökérzete és stabil szára az idei évhez hasonló esetleges késői betakarításkor is biztosítja a hibrid stabilitását, így veszteségek nélkül takarítható be.  

3. FAO 400 Rabina  és Zona

RABINA (FAO 400) „A JOLLY JOKER HIBRID”

Korai vethetősége és gyors kezdeti fejlődése az idei évben is előnyösen befolyásolta az elért eredményeit. A Rabina az előző évekhez hasonlóan 2016-ban is számos termőhelyen megmutatta, hogy méltó versenytársa a középérésű csoportban favorizált hibrideknek, ár-érték arányát tekintve pedig felülmúlja döntő többségüket.

ZONA (FAO 420)  „ KETTŐSHASZNÚ ÓRIÁS”

Magas, attraktív, robosztus felépítésű növényként kettős hasznosításban gondolkodók számára jó választásnak bizonyult ez évben is a Zona. Tetszetős csöveket fejleszt, amelyen a lófogú szemek nagy fajsúllyal párosulnak, így szemesként is jó választás. Silóként történő hasznosításban nagyon jó összetételű és beltartalmú tömegtakarmányhoz jutunk.

 

 

 2016-os terméseredmények:

 

 

a6098