A tárolás folyamatának utolsó része a kijuttatás előtt a keverés, majd a felhasználás. A hígtrágya akár keresztül ment a szeparátoron, akár nem, egy keverék marad.  A különbség csupán a szilárd alkotók méretében különbözik, mivel a szeparátor a nagyméretű szilárd anyagokat eltávolítja a keverékből.

 A nyugvó folyadékból a tárolás során kiválnak az anyagok és megtörténhet az hogy, ha keverés nélkül használjuk fel a hígtrágyát egyes helyekre több, más helyekre kevesebb tápanyag jut. Ez a későbbiekben a növények fejlődésén is látszik, állományuk nem lesz homogén. Különböző időben fogják igényelni a vegyszeres védekezést, nem azonos időben érnek akár táblán belül sem. Ezért javasoljuk a folyadék felkeverését, mert a hígtrágya összetételétől függően kiválnak a szilárd részek, vagy a folyadék alján, vagy a tetején. Ha csak a folyadékot visszük ki a földekre a megmaradt szilárd anyag ugyanúgy előbb-utóbb feltölti a tárolónkat.  A keverést jelen esetben egy propeller végzi, ami a hajtást vagy egy elektromos motortól, vagy a traktor motorjától kapja TLT-n keresztül.

A keverők lehetnek fix telepítésűek. Jellemzően ezek elektromos motor meghajtásúak, bár léteznek TLT-ről hajtott fix telepítésű gépek is. Elérhetők mobil keverők is, ezek a traktor hátsó függesztőszerkezetére rögzítve szállíthatók és a hajtást is a TLT-ről kapják. Tény viszont, hogy az elektromos meghajtású keverők teljesítménye korlátozott.

A propelleres keverők előnye

  • Egyszerű szerkezet, kevés meghibásodási lehetőség.
  • Teljesítményigénye csekély.

„Storth Tank Wall keverő”

Ezt a propelleres keverőt tartályokban lévő hígtrágya keverésére ajánljuk. Hátránya, hogy már a tartály építésének idején be kell építeni annak falába. Meghajtása lehet elektromos vagy TLT, az utóbbi teljesítmény igénye 60-70 LE. A gép keverési kapacitása 1200 m3, amiben egy 600 mm-es propeller segíti.