Teherbírás: 8000 kg

Saját tömeg: 3400 kg

Teljesítmény igény: min. 80 LE

A 8 tonnás Metal -Fach N267 tandem típusú trágyaszóró előredöntött függőleges négy keverődobos adapterrel rendelkezik, amely széles hatótávolságot és egyenletes trágyaszórást biztosít. A dobok párosával forognak ellenkező irányban (a gép hátuljáról nézve: a két jobboldali – az óramutató járásával ellentétes irányban; a két baloldali – az óramutató járásával megegyező irányban.) Mindegyik keverődob ki van egyensúlyozva, hogy csökkenjen a gép rázkódása munka közben. Kiváló minőségű acélból készült cserélhető, csavarható fogak kerültek alkalmazásra.
A gép a traktorhoz alsó HITCH típusú vonóra csatlakoztatható állítható vonófejjel.
A meghajtó rendszer védelme érdekében a gép túlterheléses súrlódó tengelykapcsolóval rendelkezik.
Standard kivitelben a gép hidraulikus emelővel és az alsó részén gumi profillal tömített billenő hátfallal van ellátva, amely megakadályozza az anyag elszóródását szállítás közben. A billenő hátfal egyenletes működését biztosítja a lánc szinkronizáló.
A keverődobok védelmének biztosítása érdekében a közutakon a más vezetők által okozott sérülésekkel szemben, kézzel leszerelhető rács lett alkalmazva.
Felrakodásnál az oldalfalak védelme érdekében standard kivitelben ütközők lettek elhelyezve.
A gép sokoldalúságának növelése érdekében 500 mm magas teljes vagy hálós oldalfal-bővítés használható.
A gép vezérlése kétszekciós vagy egyszekciós hidraulikus rendszerrel és bowdennel történik, ami lehetővé teszi a hidraulikus rendszerrel rendelkező egyéb gépek csatlakoztatását a traktorhoz (pl. homlokrakodót).

OPCIÓ!
A trágyaszóróban alkalmazott központi kenési rendszer leegyszerűsíti a kenési pontok kenését. Ez meghatározott mennyiségű kenőanyag adagolásával történik, amely különböző az egyes kenési pontok esetén és a kenő anyag mennyisége külön-külön minden egyes kenési pontnál befolyásolható. A kenőanyag adagot meghatározott időközönként kell adagolni, amely beállítható a kenési rendszer vezérlőpanelén. Az első kenési ciklus akkor kezdődik, amikor a rendszer feszültséget kap,a további kenési ciklus meghatározott időközönként történik.
A nagyobb, jobban megterhelt vagy folyamatosan igénybe vett csapágyak nagyobb kenőanyag adagot kapnak.
A központi kenési rendszer jelentős módon lerövidíti a gép mindennapi kezelését. Csökkenti az egyes együttműködő alkatrészek, csapágyak és láncok elhasználódását.
A központi kenési rendszer működéséhez 12V-os feszültség szükséges.

 

Típus M.e. N267
Teherbírás kg 8000
Rakfelület kapacitása m3 9,2
Rakfelület hossza mm 4000
Teljes hosszúság mm 6300
Raktér magassága mm 1150
Teljes magasság mm 2800
Teljes tömeg kg 3400
Raktér szélessége mm 2000
Teljes szélesség mm 2360
Trágyaszórás hatótávolsága mm 8000-10000
Traktor teljesítménye LE min. 80
Hátsó oldalfal emelése hidraulikus
Vonórúd szabályzási tartomány mm 390-570
Felfüggesztés tandem két független lengőkaron
Adapter függőleges, négy keverődobos
Padlós adagoló hidraulikus hajtású
Traktor megengedett sebessége km/ó 30

 

 

Metal-Fach pótkocsi prospektus 2015