Munkaszélesség: 12 – 42 m

Tartálytérfogat: 1250 – 5550 l

 

BOGBALLE A/S. Kik is vagyunk?

1934-ben a BOGBALLE alapítója, Anders Peter Laursen, szárnyas jószágok tartása eszközeinek gyártásával indította be a termelést Bogballe településen. Az idők azonban változtak, így az 1950-es évek elején a fókusz a jól ismert kék műtrágya szórók gyártása irányába mozdult. Manapság a BOGBALLE A/S céget a negyedik generáció tulajdonolja, akik az eredeti családi hagyományokat és cégfilozófiát tovább őrzik és ápolják.

The Bogballe Company.jpg

A forma , az optimális funkció, a használat egyszerűsége  hosszú évek gyakorlati tapasztalata és a világszerte gazdálkodó farmerekkel való együttműködés eredményeként  termékfejlesztési folyamatok során alakult ki.

Termelési folyamatainkban csúcstechnológiákat alkalmazunk, a termékfejlesztésünk és a saját kezelésben lévő teszt berendezéseink Európa egyik legnagyobb és legfejlettebb teszt csarnokában kerültek elhelyezésre.

Bogballe Headland_spreading_04.jpg

M-line. A széles termékskála.

Nincs kétség, mindig van egy M-line műtrágyaszóró az ön szükségletének maradéktalan kielégítésére. A Bogballe arról híres, hogy egyszerű  konstrukcióval komplex megoldásokat kínál. Jó példa erre az egyedi Trend rendszer, amely magában foglalja a normál és a táblaszél szórást, a mozgás közben kezelhető, teljesen automatikus kalibrációval ellátott mérlegrendszert és mostantól a CALIBRATOR ZURF-fal megvalósítható “On-line” lehetőséget a beállításokra.

Az M-line szórók 240 vagy 290 cm széles tartályokkal szerelhetők fel, térfogatuk 1.250-tõl 4.050 literig változhat. Porszórásos festéstechnológiát alkalmazunk, fedőrétegként pedig kemény  “Flexi Coat” réteget viszünk fel, miután valamennyi alkatrész felület előkészítését, tisztítását festés előtt 7-lépésben elvégeztük. A szóró rendszer és az alap tartály különleges  acélból készül.

A kiszórandó mennyiség hidraulikus, bowdenes, vagy CALIBRATOR ZURF alkalmazásával távvezérléssel szabályozható

Az Integrált normál és táblaszél szórás valamennyi típuson alapkivitel. A szórólapátok mangánacélból készülnek, amelyek élettartama a hagyományos rozsdamentes acélból készült lapátok 2-3 szorosa. Karbantartásmentes és vízálló biztonsági kapcsoló. 3-pont csatlakozás normál és későbbi alkalmazásokhoz . Fokozatmentes skála és mutató a vezetőülésből jól láthatóan került elhelyezésre. Integrált tartály takarók. Flexi Coat porszórásos festés, amely 30-szor tartósabb a hagyományos nedves festésnél. Mennyiség beállítások ± 40% tartományban és ennek megfelelő optimalizálás. Rozsdamentes acélból készült alap tartály kiegészítő porszórásos felületvédelemmel.  Karbantartásmentes meghajtás forgásirányváltással.  Egy készlet szórótárcsa valamennyi munkaszélességre alkalmazható.

Bogballe lapátvane.jpg

Quadro. Négy előnyös tulajdonság egy rendszerben.

Az M-line szórók quadro rendszerrel vannak ellátva, amely négy hasznos funkciót hordoz magában: Trend normál és Trend táblaszél szórást, kézi kalibrációt és tartály ürítést. Mind a négy funkció szerszámok használata nélkül kiválasztható.

A kalibrációs eljárás kevesebb, mint 2 perc alatt lefuttatható, az egyik szórótárcsa egyszerű blokkolásával. A kalibráció maga csak

30 másodpercig tart. Egy a kalibrált mennyiség bázisán álló egyszerű számítás megadja az áramlási tényezőt. Ezt követően a mennyiség egy egyszerű karral könnyen és pontosan beállítható.

Bogballe M quadro leforgatás.jpg

A tartály ürítés a kalibrációhoz hasonló elv szerint történik.

quadro. Négy előnyös tulajdonság egy rendszerben.

A Trend szórási rendszer a legjobban a “központhoz” és “központtól” való szórásban használható

Bogballe 4-double-overlap.jpg

A “központhoz” rendszer normál táblák szórásánál használatos. A szórótárcsák egymással szemben forognak és a műtrágya 4-szeres átfedéssel szórható ki. Ezen a módon egy “4- dupla átfedést” érünk el, ami egy tökéletes szórási területet eredményez  a gyakorlatnak megfelelő törésen belül.

bogballe normal_spreading.jpg

A “központtól” rendszer tábla szél szórásakor használatos. A szórótárcsák egymáshoz képest szétfelé forognak és a műtrágyát két egyedi szórási mezőre szórják egyenként jobbra, illetve balra. Ez a rendszer táblaszél és normál szórásra egyaránt használható kifogástalan eredményességgel.

Bogballe headland_spreading.jpg

Amennyiben a táblaszéltől befelé kell a műtrágyát kiszórni,  erre az esetre egy olyan rendszert ajánlunk, amely a szóró egyik oldalát lezárja.

A rendszer ideális füves terület, patak- és árokpart mellett történő szóráshoz.

A rendszer kielégíti az EN 13739-1 európai környezetvédelmi szabvány követelményeit.

Hasznos funkciók. Bárki számára előnyös.

Állítsa be a munkaszélességet az integrált szögmérővel. Ez a módszer egyszerű és a legjobb, legprecízebb útja a munkaszélesség beállításának úgy, hogy további beszabályozás szükségtelen.

A keverőnk excentrikus mozgással 12-60 ford/perc fordulatszámmal forog a műtrágya sűrűségétől és az áramlási tényezőktől függően.  Könnyű és porózus műtrágyák szórásakor a keverő automatikusan lassabban forog, ezáltal az anyagot sokkal kíméletesebben kezeli.

Bogballe boltozódásgátló.jpg

Az integrált nyomáskiegyenlítő kúp biztosítja az egyenletes anyagáramlást a kiömlő nyílásokhoz, megelőzi a műtrágya törését, valamint megvédi a keverőt a tartályban fölötte elhelyezkedő anyag teljes terhelésétől.

A központilag vezérelt szabályzó rendszer automatikusan állítja be a műtrágya ráömlési helyét a szórótárcsákra. A szóró kettős súberrel van ellátva, amelyek eltérő nyitási sebességűek. A szabályzó rendszer ezáltal biztosítja a pontos  ráömlési helyet és a szórási mezőt függetlenül a mennyiség, vagy a haladási sebesség változásától.

Bogballe automatic_drop_point.jpg

Egy forgó alaptárcsa csökkentett kiömlő nyílással  – hengeres pelletek, olajos magvak, vagy ezekhez hasonló finom granulátumok szórására- a  szabályzó rendszer normál tartozékát képezi.

M-Trail. Teljesítsen többet.

Az M-Trail lehetővé teszi, hogy kis traktorral nagy műtrágyaszórót használhasson. A tréler vonal két variánst tartalmaz, egyet az M2-höz, egyet pedig az M3-hoz.  Mindkét variáns közös tulajdonsága az állítható nyomtáv. Természetesen a műtrágyaszóró 3pont felfüggesztéssel is üzemeltethető marad.

BM1250. Egyszerű anyagmozgatás.

A Big Bag-ek célszerű elhelyezésével a mezőn a szórási teljesítmény 3-5ha/órára növelhető.  A Big Bag Lifter BM1250 a szóró 3pont függesztéséhez csatlakoztatható.  A teleszkópos gém képes a zsákot a talajról, vagy a szállító járműről felemelni. Teljesen kinyújtott emelőkarral a BIG BAG emelő 1.250 kg-ot is képes felemelni.

 

 

A hidraulika hengerek zuhanásgátlóval  vannak ellátva, ami a biztonságos munkavégzést teszi lehetővé. A  BM1250-rel felszerelt M-line szórók tartálytérfogata 2.550 liter is lehet.

CALIBRATOR ZURF. Szuper intelligencia.

Hatékony, precíz és professzionális szántóföldi munkavégzéshez a CALIBRATOR ZURF alkalmazása a helyes megoldás a szórás  beállításához. 100%-os haladási sebesség viszonylat növeli a szórási teljesítményt és a haladási sebesség beállítható a szántóföldi kondíciókhoz.

Bogballe Calibrator Zurf szabályzó számítógép.jpg

Kiegészítőleg számos alkalmazási lehetőség adódik. Egy táblán végzendő művelet teljes megtervezése a farm gazdaság PC-jén előkészíthető, majd egy pendrive segítségével az adatok a ZURFcom-ra egyszerűen átvihetők. A ZURFcom azt is lehetővé teszi, hogy a mi műtrágya adatbázisunkból letöltött szórási táblázatok közvetlenül a CALIBRATOR ZURF-ra kerüljenek. A szántóföldi munkák végeztével az egyedi tábla adatok a pendrivon eltárolhatók és átvihetők a farm gazdaság dokumentumai közé, kiértékeléshez.

A szántóföldi munkák megkezdése előtt egy egyszerű kalibrálási teszt mindössze 30 másodperc alatt elvégezhető. Választhatóan a kalibrációs értékek a kalibrációs táblázatból egyszerűen bevihetők. A +/- gombok szórás közbeni felfelé, vagy lefelé való megnyomásával történhet beállítás százalékos lépésekben.

Bogballe súlymérõs rendszer.jpg

További információt a CALIBRATOR prospektusunkban talál.

A normál és táblaszél szóráshoz szükséges, vezetőülésből irányítható kapcsoló külön rendelésre megvásárolható. Beépített vezérlő és riasztó rendszer a működési hibák megelőzésére. Integrált kezelési utasítás. Software aktualizálás lehetősége internetről  pendrive segítségével. Változtatható szórási arányok a ± gombokkal 1-25%os lépésekben. Teljesen automatikus kalibráció (M2W vagy M3W). GPS és alkalmazási rendszerekkel történő kommunikáció szériaszerűen. Felhasználó barát menürendszer fő- és almenükkel. Határtalan számú tábla regisztrálás.

Súlymérési technika. Lényeges megfontolások.

A precíz szórási  arányok eléréséhez a műtrágya áramlási tényezőjének állandó ellenőrzése szükséges. Már régen, 1988-ban úttörőként bevezettük a piacra az első, mérleg rendszerrel felszerelt műtrágya szórót. Ez volt az első lépés az áramlás helyes követésére és vezérlésére. Manapság a méréstechnika ennek az ismeretnek a bázisán képes regisztrálni az áramlás változásait, ezáltal lehetővé vált a felhasználandó mennyiség teljesen automatikus vezérlése. A méréstechnika vezérlésére a mi szuper intelligens elektronikus vezérlőegységünket, a

CALIBRATOR ZURF-ot használjuk.

 

 

A CALIBRATOR ZURF és a vele párhuzamosan működő mérleg rendszer menet közben folyamatos, intelligens mérést biztosít és automatikusan állítja a súbereket. Az inteligens software megállás nélkül dolgozik, a mérleg rendszerből érkező jelekkel kijelzi a tartály tartalmát és ezekből az információkból menet közben teljesen automatikus kalibrációt hajt végre.  Még hegyvidéki üzemeléskor képesek vagyunk a tartály tartalmának pontos mérésére – így biztosítva a magas szintű hitelességet.

Bogballezurf_update_04.jpg

Így a felhasznált műtrágya mennyiség preciz ellenőrzésével biztosítjuk az optimális kiadagolást és a költségek követhetőségét.

Teszt csarnok. Know-how szakértelem.

1984 óta minden évben a műtrágyaszórók szórási karakterisztikáinak elemzésén, szórási táblázatok elkészítésén dolgoztunk a teszt csarnokban. A teszt csarnokunk Európa egyik legnagyobb és legfejlettebb, teljesen automatizált mérleg berendezésekkel szerelt tálcás rendszedő teszt csarnoka. Az eredményeket közvetlenül az adatbázisban rögzítjük, amelyek egyidejűleg az összes szórási táblázat, valamint egyedi követelmények szerinti párbeszédes “On-Line” funkciók alapjait képezik.

bogballe test_hall.jpg

Valamennyi szórási táblázat honlapunkon megtalálható, ahol kiegészítőleg  van egy díjmentes ” Műtrágya analízis” funkció is. Ez bármely műtrágyához tartozó szórási táblázat kiválasztásában segít, amelyet még mi a teszt csarnokunkban eddig nem vizsgáltunk. A Fertiliser Test Set, (műtrágya teszt készlet) használata – amely tartalmaz egy szem keménység vizsgálót és egy dobozt a szem méretének besorolásához – lehetőséget ad a fizikai jellemzők meghatározásához. Az eredményeket közvetlenül a bogballe.com honlapunkra felrakva, az adatbázis kikeresi az összes végrehajtott tesztet, majd azonnal javaslatot ad a megfelelő szórási táblázatra.

Kiegészítőleg lehetőség adódik a hidraulikus vagy bowdenes vezérléssel felszerelt szóró speciális beállításainak megtalálásához az “Egyedi Skála Beállítás” funkció (“Individual Scale Setting”)  használatával. Ez egy sokoldalú eszköz, mivel meghatározza a sebesség, mennyiség és munkaszélesség beállítását az ön szükségleteinek megfelelően.

 

 

 

Műszaki adatok:

 

M60W plus

M45W plus

M35W plus

M35W base

M45 plus

M35 plus

M35 base

Munkaszélesség (m) 12-42 12-42 12-42 12-42 12-24 12-42 12-42
Térfogat (l)  4050-5550  1800-4500  1800-3500  1250-3000  1800-4500  1800-3500  1250-3000
Teherbírás (kg)  4450-6000  1980-4500  1980-3000  1370-3000  1980-4500  1980-3500  1370-3000
Tömeg (kg)  966/1044  660/816  534/636  490/602  510/666  450/552  406/518

 

 

Extra tartozékok:

CALIBRATOR ZURF

CALIBRATOR ICON

Magasító

Tartály takaró ponyva

Fényvisszavető felület

Hátsó világítás

Extra széles védőburkolatok

Védőkeret

Tároló kerekek

Létra

Extra rács (plusz)

Fordulatszám csökkentő hajtómű (reduktor)

Hidromotor

Műtrágya teszt készlet

Szórás táblaszéltől

Keverő fűmaghoz

 

 

Bogballe – Okosabb, gyorsabb, erősebb

Bogballe termékpaletta prospektus 2014

Bogballe teszt eredmények magyarul

 Okosabb, Gyorsabb, Erősebb a Bogballe cikk Agrárágazat 2017 december  

Újdonságok a 75 éves Bogballe-nál-Bogballe L, M cikk Agrárágazat 2009 november

Bogballe- A Profi győztes tapasztalatok és vélemények cikk Agrárágazat 2009 szeptember

Bogballe -Bigger, Better, More cikk Agrárágazat 2013 november

Kissék a Bogballe-ra szavaztak Agrárágazat 2013 október

Precíz páros cikk Agrárágazat 2012 december

Bogballe M cikk AgrárUnió 2015 szeptember

Briliáns eredmények Bogballe cikk Gepmax 2012 március

 

Mûszaki adatok:

 

M3W plus

M3 plus

M2W plus

M2W base

M2 plus

M2 base

Térfogat (l)

           

Teherbírás (max. kg)

           

Tömeg (kg)