Munkaszélesség: 10 – 24 m

Tartálytérfogat: 500 – 2050 l

 

BOGBALLE A/S. Kik is vagyunk?

1934-ben a BOGBALLE alapítója, Anders Peter Laursen, szárnyas jószágok tartása eszközeinek gyártásával indította be a termelést Bogballe településen. Az idõk azonban változtak, így az 1950-es évek elején a fókusz a jól ismert kék műtrágya szórók gyártása irányába mozdult. Manapság a BOGBALLE A/S céget a negyedik generáció tulajdonolja, akik az eredeti családi hagyományokat és cégfilozófiát tovább őrzik és ápolják.

The Bogballe Company.jpg

A forma, az optimális funkció, a használat egyszerűsége  hosszú évek gyakorlati tapasztalata és a világszerte gazdálkodó farmerekkel való együttműködés eredményeként  termékfejlesztési folyamatok során alakult ki.

Termelési folyamatainkban csúcstechnológiákat alkalmazunk, a termékfejlesztésünk és a saját kezelésben lévő teszt berendezéseink Európa egyik legnagyobb és legfejlettebb teszt csarnokában kerültek elhelyezésre.

Bogballe L1plus mûtrágyaszóró 3.jpg

L-line. Többcélú felhasználásra.

Az L-line a kis és közepes méretű farmgazdaságok tökéletes gépe. Nincs feladat, amit egy L-line típussal ne tudna szükségleteinek megfelelően megoldani.

Az L-line szórók 120 vagy 210 cm széles és 500-tól 2.050 literes tartályokkal vannak ellátva. A szórók festése összeszerelés előtt egy az alkatrészek 7 lépéses tisztítását követő, tartós  “Flexi Coat” fedőréteggel kiegészített porszórással történik. A szóró rendszer és az alap tartály különleges acélból készül.

Bogballe powder_paint.jpg

A kiszórandó mennyiség hidraulikus, bowdenes, vagy CALIBRATOR ICON alkalmazásával távvezérléssel szabályozható.

Bogballe lapátvane.jpg

Az Integrált normál és táblaszél szórás valamennyi típuson alapkivitel. A szórólapátok mangánötvözetből készülnek, amelyek élettartama a hagyományos rozsdamentes acélból készült lapátok 2-3 szorosa. Karbantartásmentes és vízálló biztonsági kapcsoló. Fokozatmentes skála és mutató a vezetőülésből jól láthatóan került elhelyezésre. Integrált tartály takarók. Flexi Coat porszórásos festés, amely 30-szor tartósabb a hagyományos nedves festésnél. Rozsdamentes acélból készült szórótárcsák, burkolatok és alaptartály, kiegészítő porszórásos felületvédelemmel.  Karbantartásmentes meghajtás forgásirányváltással.  Egy készlet szórótárcsa valamennyi munkaszélességre alkalmazható.

Bogballe Headland_spreading_04.jpg

Egyszerű beállítás. Precíz és gyors.

A kiszórandó mennyiség a szóróval szállított S-indikátorral könnyen és gyorsan beállítható. Egy 30 másodperces S-indikátorral lefolytatott műtrágya áramlás teszt után, egy a mennyiséghez kötött képlet segítségével elvégzett egyszerű számítással a beállítási érték meghatározható. A számítás eredménye (áramlási tényező) közvetlenül felhasználható a szóró mennyiségi beállításához.

 

Példa:

250 Kg/Ha x 18 M x 11,4 Km/h x 155  / 3955g = Áramlási tényező 2010

A módszer rendkívül rugalmas,  így a haladási sebesség és a kiszórandó mennyiség szabadon megválasztható. A módszer gyors haladási sebesség, vagy mennyiség változtatásra ad lehetőséget egy egyszerű, új számítás elvégzését követően. Az alapfelszereltségben meglévő megállító-figyelő rendszerrel szerelt kalkulátor a helyes beállításra és ütemezésre használható. Az eljárás kevesebb, mint 2 perc alatt lekövethető.

Normál és táblaszél szórás. Kétféle forgásirány.

A Trend szórási rendszer a legjobban a “központhoz” és “központtól” való szórásban használható.

A “központhoz” rendszer normál táblák szórásánál használatos. A szórótárcsák egymással szemben forognak és a műtrágya 4-szeres átfedéssel szórható ki. Ezen a módon egy “4- dupla átfedést” érünk el, ami egy tökéletes szórási területet eredményez  a gyakorlatnak megfelelő tűrésen belül.

bogballe normal_spreading.jpg

A “központtól” rendszer tábla szél szórásakor használatos. A szórótárcsák egymáshoz képest szétfelé forognak és a műtrágyát két egyedi szórási mezőre szórják egyenként jobbra, illetve balra. Ez a rendszer táblaszél és normál szórásra egyaránt használható kifogástalan eredményességgel.

Bogballe headland_spreading.jpg

Amennyiben a táblaszéltől befelé kell a műtrágyát kiszórni,  erre az esetre egy olyan rendszert ajánlunk, amely a szóró egyik oldalát lezárja.

A rendszer ideális füves terület, patak- és árokpart mellett történő szóráshoz.

A rendszer kielégíti az EN 13739-1 európai környezetvédelmi szabvány követelményeit.

Bogballe L1 base mûtrágyaszóró 2-row_equipment_02.jpg

Hasznos funkciók. Bárki számára előnyös.

Állítsa be a munkaszélességet az integrált szögmérővel. Ez a módszer egyszerű és a legjobb, legprecízebb útja a munkaszélesség beállításának úgy, hogy további beszabályozás szükségtelen.

A boltozódásgátló excentrikus mozgással 12-60 ford/perc fordulatszámmal forog a műtrágya sűrűségétől és az áramlási tényezőktől függően.  Könnyű és porózus műtrágyák szórásakor a keverő automatikusan lassabban forog, ezáltal az anyagot sokkal kíméletesebben kezeli.

Bogballe boltozódásgátló.jpg

Az integrált nyomáskiegyenlítő kúp biztosítja az egyenletes anyagáramlást a kiömlő nyílásokhoz, megelőzi a műtrágya törését, valamint megvédi a keverőt a tartályban fölötte elhelyezkedő anyag teljes terhelésétől.

A központilag vezérelt szabályzó rendszer automatikusan állítja be a műtrágya ráömlési helyét a szórótárcsákra. A szóró kettős súberrel van ellátva, amelyek eltérő nyitási sebességűek. A szabályzó rendszer ezáltal biztosítja az ideális ráömlési helyet és a szórási mezőt függetlenül a mennyiség, vagy a haladási sebesség változásától.

Bogballe automatic_drop_point.jpg

Hengeres pelletek, olajos magvak, vagy ezekhez hasonló finom granulátumok szórásához a szóró egy speciális redukáló egységgel szerelhető fel.

L-Trail és BM1250. Teljesítsen többet.

Az L-Trail lehetővé teszi, hogy kis traktorral nagy műtrágyaszórót használhasson. A nyomtáv 1600-2200 mm között állítható. Természetesen a műtrágyaszóró 3pont felfüggesztéssel is üzemeltethető marad.

Bogballe L-Trail_01.jpg

A Big Bag Lifter BM1250 a szóró 3pont függesztéséhez csatlakoztatható. A Big Bag-ek célszerű elhelyezésével a mezőn a szórási teljesítmény 3-5ha/órára növelhető. A teleszkópos gém képes a zsákot a talajról, vagy a szállító járműről felemelni. Teljesen kinyújtott emelőkarral a BIG BAG emelő 1.250 kg-ot is képes felemelni.

Bogballe daru BM1250.jpg

A hidraulika hengerek zuhanásgátlóval  vannak ellátva, ami a biztonságos munkavégzést teszi lehetővé. A  BM1250-rel felszerelt L-line szórók tartálytérfogata 1.600 liter is lehet.

CALIBRATOR ICON. Professzionális.

Hatékony, precíz és professzionális szántóföldi munkavégzéshez a CALIBRATOR ICON alkalmazása a helyes megoldás a szórás beállításához. 100%-os haladási sebesség viszonylat növeli a szórási teljesítményt és a haladási sebesség beállítható a szántóföldi kondiciókhoz.

Bogballe L1 base mûtrágyaszóró Icon_13.jpg

A szántóföldi munkák megkezdése előtt egy egyszerű kalibrálási teszt mindössze 30 másodperc alatt elvégezhető. Választhatóan a kalibrációs értékek a kalibrációs táblázatból egyszerűen bevihetők. A +/- gombok szórás közbeni felfelé, vagy lefelé való megnyomásával történhet beállítás százalékos lépésekben.

Különböző táblákhoz adatok PC-ről letölthetők és importálhatók a farm gazdaság Excell adat táblázataiba. Az egyes táblák átlagos felhasználási adatai (kg/ha), az összes beszórt terület (ha) és a teljes mennyiség (kg) felvételre, rögzítésre kerülhetnek.

A normál és táblaszél szóráshoz szükséges, vezetőülésből irányítható kapcsoló külön rendelésre. Beépített vezérlő és riasztó rendszer a működési hibák megelőzésére. Változtatható szórási arányok a  ± gombokkal,  5%-os lépésekben.  GPS és alkalmazási rendszerekkel történő kommunikáció szériaszerűen. Felhasználó-barát menőrendszer, egyszerűen megérthető ikonokkal. Táblák regisztrálása 99 mezőben.

Bogballe Calibrator Zurf szabályzó számítógép.jpg

Különleges igények kielégítésére ajánljuk a CALIBRATOR ZURF-ot  USB kommunikációval és PC programokkal a szántóföldi munkák tervezéséhez, beépített útmérővel, tartálytartalom regisztrációval, stb. További ismereteket a CALIBRATOR prospektusunkban talál.

Zöld területek. Gyepterületek kikopás elleni karbantartása.

Játszóterek, parkok folyamatos kikopásnak vannak kitéve. Ezért alapvetően fontos a fő után növését rendszeres és pontos műtrágyázással biztosítani.

Bogballe L1 base mûtrágyaszóró L1base.jpg

Az L-line ideális kis mennyiségek precíz kiszórására. A “Keveset és gyakran” alkalmazás fenntartja a fő folyamatos és kiegyensúlyozott utánnövését.

Kiegészítőleg a szóró alkalmas fő utánvetésére, gyepfelújításra, például futballpályákon, gyalogutakon, valamint golyó alakú pelletek kiszórására.

Bogballe L1 base mûtrágyaszóró Agitator_grass_seed_13.jpg

2-soros szóróadapter. A keskeny megoldás.

Az L1 szóró felszerelhető rozsdamentes acélból készült soros kiszóróval, ami szőlőben, gyümölcsösben és bogyós termésű ültetvényekben ideális megoldás. Nagyon kis sortávolságú bokros, fás területen a szóró felszerelhető egy 125cm széles tartállyal.

Bogballe L1 base mûtrágyaszóró 2-row_equipment_02.jpg

A soros szóró adapter a műtrágyát az ültetvény tövéhez juttatja 100-120cm tartományban, így a tápanyag utánpótlás optimális lehet.

A sortávolság fokozatmentesen beállítható 1,5 – 5m között egy mindkét oldalra felszerelhető szöglemezzel.

A 2-soros szóróadapter egy kar segítségével egyszerűen fel- és leszerelhető. A soros adapter nélkül a szóró 10 – 18 méter munkaszélességgel üzemeltethető.

Teszt csarnok. Know-how szakértelem.

1984 óta minden évben a műtrágyaszórók szórási karakterisztikáinak elemzésén, szórási táblázatok elkészítésén dolgoztunk a teszt csarnokban. A teszt csarnokunk Európa egyik legnagyobb és legfejlettebb, teljesen automatizált mérleg berendezésekkel szerelt tálcás rendszerű teszt csarnoka. Az eredményeket közvetlenül az adatbázisban rögzítjük, amelyek egyidejűleg az összes szórási táblázat, valamint egyedi követelmények szerinti párbeszédes “On-Line” funkciók alapjait képezik.

bogballe test_hall.jpg

Valamennyi szórási táblázat honlapunkon megtalálható, ahol kiegészítőleg  van egy díjmentes ” Műtrágya analízis” funkció is. Ez bármely műtrágyához tartozó szórási táblázat kiválasztásában segít, amelyet még mi a teszt csarnokunkban eddig nem vizsgáltunk. A Fertiliser Test Set, (műtrágya teszt készlet) használata – amely tartalmaz egy szem keménység vizsgálót és egy dobozt a szem méretének besorolásához – lehetőséget ad a fizikai jellemzők meghatározásához. Az eredményeket közvetlenül a bogballe.com honlapunkra felrakva, az adatbázis kikeresi az összes végrehajtott tesztet, majd azonnal javaslatot ad a megfelelő szórási táblázatra.

Kiegészítőleg lehetőség adódik a hidraulikus vagy bowdenes vezérléssel felszerelt szóró speciális beállításainak megtalálásához az “Egyedi Skála Beállítás” funkció (“Individual Scale Setting”)  használatával. Ez egy sokoldalú eszköz, mivel meghatározza a sebesség, mennyiség és munkaszélesség beállítását az ön szükségleteinek megfelelően.

 

Műszaki adatok:

Típus: L2plus L1plus L1base
Térfogat (l) 700/1150/1600/2050 700/1150/1600 500/775/1050
Teherbírás  (max. kg)

770/1265/1760/max. 2000

770/1265/max. 1600

550/855/1155
Tömeg (kg) 268/300/332/364 210/242/274 198/222/246
Teljes tömeg (kg) 1038/1450/2092/2364 980/1507/1874 748/1077/1401
Munkaszélesség (m) 12-24 10-18 10-18

 

Hasznos külön tartozékok.

CALIBRATOR ZURF

CALIBRATOR ICON

Magasító

Tartály takaró ponyva

Fényvisszavető felület

Hátsó világítás

A kilépőnyílás csökkentése

Keverő fűmaghoz

Tároló kerekek

Tartócsap (L2)

Extra háló (plusz)

Hidromotor

Áramlásszabályzó szelep

Fordulatszám csökkentő hajtómű (reduktor)

Műtrágya teszt készlet

 

Bogballe termékpaletta prospektus 2014

Bogballe teszt eredmények magyarul

Bogballe L-sorozat műtrágyaszóró prospektus 2015

Bogballe L2-Trail műszaki adatok

Bogballe L2plus műszaki adatok

Bogballe L1plus műszaki adatok

Bogballe L1 base műszaki adatok

 

Újdonságok a 75 éves Bogballe-nál-Bogballe L, M cikk Agrárágazat 2009 november

Bogballe – egyszerűen nagyszerű tapasztalatokat bemutató cikk Agrárágazat 2011 január

Bogballe Precizitás – aprómagvetéskor is cikk Agárágazat 2015 október

Briliáns eredmények Bogballe cikk Gepmax 2012 március